[ZAPOWIEDŹ] Konferencja prasowa w Gdańsku, 10 sierpnia o 12.00

ZHP i Miasto Gdańsk serdecznie zapraszają na konferencję prasową, która odbędzie się w przededniu wyjazdu delegacji Polski na 41. Światową Konferencję Skautową

10 sierpnia o godz. 12.00 w Centrum Hewelianum, Gradowa 6, 80-802 Gdańsk. Parking jest bezpłatny. Prosimy przy wjeździe pobrać bilet, który po konferencji zostanie anulowany w kasie biletowej.

Związek Harcerstwa Polskiego i Miasto Gdańsk serdecznie zapraszają na konferencję prasową, która odbędzie się 10 sierpnia o godz. 12.00 w Centrum Hewelianum, w przededniu wyjazdu 50-osobowej delegacji Miasta Gdańska, ZHP i reprezentantów rządu RP na konferencję Światowej Organizacji Ruchu Skautowego (WOSM) do Baku.

16 sierpnia w Baku odbędzie się prezentacja kandydatury Polski i Korei Południowej oraz dowiemy się, kto zostanie organizatorem 25 Światowego Jamboree Skautowego w 2023 roku.

Podczas konferencji obecni będą: Naczelnik ZHP harcmistrzyni Małgorzata Sinica, Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz oraz ich zastępcy, odpowiednio:  harcmistrz Krzysztof Budziński i Piotr Grzelak.

Przedstawimy skład i zadania delegacji, strukturę konferencji WOSM w Baku, przebieg dnia kluczowego głosowania, pokażemy jak buduje się stoisko w Baku oraz przypomnimy o Zlocie 100-lecia ZHP, który odbędzie się w Gdańsku w 2018 roku.

W Gabali rozpoczęło się 13. Światowe Forum Skautowe Młodych (WYSF)

Forum poprzedzające 41. Światową Konferencję Skautową w Baku ma na celu zaangażowanie młodych do podejmowania decyzji na szczeblu światowym. Od wczoraj reprezentacja ZHP bierze udział w tym wydarzeniu.